Om Rikke

Jeg brænder enormt meget for at hjælpe andre med at opnå mere madro og et mere fleksibelt forhold til sundhed.

Min egen vej fra forstyrret spisning til madro

Jeg har hele mit liv beskæftiget mig med mennesker og særligt med mennesker som af forskellige årsager har haft det svært. Jeg har en baggrund som socialrådgiver og cand.soc. i socialt arbejde, men jeg har altid haft en stor både faglig og personlig interesse inden for forstyrret spisning og sundhed.

Jeg har selv kæmpet mig ud af adskillige år med forstyrret spisning, som for mig betød et liv, hvor jeg svingede mellem slankekure og overspisninger og mellem fuld kontrol og konstant dårlig samvittighed. Min vægt og min krop var eneste målestok for, hvornår jeg følte mig god nok, og hvornår jeg følte, at jeg var noget værd. Jeg havde utrolig mange regler for, hvornår jeg måtte spise, hvad jeg IKKE måtte spise, og hvor meget jeg måtte spise.

Der skete dog det samme for mig, som der gør for de fleste, at det simpelthen ikke er muligt at leve et liv med fuld kontrol over maden hele tiden. Jeg oplevede derfor perioder, hvor jeg fuldstændig mistede kontrollen og overspiste af alle de ting, som ellers stod på min forbudt-liste. Uanset om jeg var i den ene eller i den anden periode, havde jeg det ikke godt. 

Jeg forstår derfor fuldt ud, hvordan det er at leve et liv, hvor tanker om mad, krop og vægt får lov til at styre alt for meget. Heldigvis lykkedes det mig at kæmpe mig ud af mit madfængsel og lever nu et liv, hvor mad og vægt ikke længere får lov til at styre, hvordan jeg har det. Hos VaneCoach Odense banker mit hjerte derfor for at støtte andre gennem den samme kamp og mod mere madro, mere madglæde og et mere værdifuldt liv. 

Overspisningscoach Rikke Madsen
Terapi i Odense
Metakognitiv terapi Rikke Madsen

Hvilke områder arbejder jeg med

Vane- og OverspisningsCoach med stor faglighed og personlig erfaring

I mange år gik jeg med en opfattelse af, at det kun var mig, der havde et forstyrret forhold til mad, og at jeg i hvert fald måtte være den eneste, der kunne finde på at overspise eller ikke selv kunne kontrollere, hvor meget mad jeg spiste. Heldigvis fandt jeg ud af, at der desværre var rigtig mange andre end mig med de samme eller lignende udfordringer, og at der heldigvis er hjælp at hente.

Min personlige erfaring med forstyrret spisning har givet mig en forståelse for, hvor vigtigt det er at føle sig forstået og ikke fordømt. En del af tiden sammen med mine klienter bruger jeg derfor også på at tydeliggøre over for dem, at det, de oplever, er fuldstændig normalt, og at der er mange andre, som oplever de samme ting.

Derfor er det vigtigt for mig, at jeg møder mine klienter med den grad af empati, forståelse og faglighed, som jeg selv ville have ønsket at få, da jeg selv kæmpede en kamp mod maden.

Baggrund

Vil du være med til at teste mit nye Madro gruppeforløb?

Du får:
• 6 gruppesessioner (1,5-2 timers varighed)
• Konkrete og brugbare redskaber til anvendelse både undervejs og efter forløbets afslutning
• Mulighed for at dele erfaringer og oplevelser med andre med lignende udfordringer

Gruppeforløbet er for dig, der:
• Har et ønske om at opnå mere ro omkring mad og vægt
• Oplever at tanker om mad, vægt og krop fylder for meget
• Gerne vil lære at håndtere tanker og følelser med andet end mad
• Svinger mellem kure og overspisninger og gerne vil ud af dette mønster
• Gerne vil lære at spise efter sult, mæthed og nydelse

Hele forløbet får du nu til en intropris på DKK 2500 (Normalpris min. DKK 7200)