Få hjælp til at håndtere din overspisning af OverspisningsCoach i Odense

Lær at bliv nysgerrig på årsagerne til dine overspisninger og opdag nye strategier og et mere fleksibelt forhold til mad.

OverspisningsCoaching i Odense er særligt til dig der:

Mange forskellige redskaber til overspisning

Mennesker er forskellige, og der findes derfor ikke kun én metode, som virker på alle mennesker. Derfor tilpasser jeg hvert forløb efter dig og din situation, så vi sammen finder ud af, hvordan vi bedst muligt hjælper dig. 

De redskaber, jeg arbejder ud fra, er baseret på teknikker fra de mest anerkendte behandlingsmetoder inden for området.

Det vil sige, at du kan forvente forskellige metoder alt efter hvilke problematikker, du kommer med, og hvad du oplever som værende gavnligt for dig.

Få tacklet dine overspisningsproblemer én gang for alle

Overspisning kan ofte ses som et symptom. Vi tager derfor sammen hånd om det bagvedliggende og finder frem til nye strategier og vaner.

Et forløb hos mig er ikke et quick fix, men skal nærmere ses som en proces.

Efter første session vil du dog allerede opnå bedre indsigt og få brugbare redskaber, som bidrager til et mere afslappet forhold til mad.

Bliv bedre til at tage hånd om dig selv og dine behov

Efter et forløb hos mig vil du ikke kun have lært, hvordan du tager hånd om dine overspisninger. De fleste oplever samtidig mere succes med at opnå bedre vaner og en større evne til at tage hånd om dem selv og deres behov.

Hovedformålet vil dog altid være, at et forløb hos mig skal bidrage til, at der er så få forhindringer i vejen for at leve det liv, du ønsker at leve.  

Ofte stillede spørgsmål

Begrebet overspisning anvendes i højere og højere grad både i medierne, hos fagpersoner og for nogen i daglig tale. Det kan derfor være forvirrende, hvad der egentlig menes med ordet.

 

Der er dog også behov for en bred forståelse af det, da det kan se ud på mange forskellige måder. Typisk vil man opleve variationer af følgende:

 

  • Indtag af store mængder af mad uden at være sulten

  • Man spiser som regel ind til, at man er ubehagelig mæt.

  • Maden indtages ofte hurtigt og alene.

  • En følelse af at have spist "for meget" eller har spist noget, som man synes er "forkert" at spise.

  • Det kan fx være at spise på grund af ensomhed, kedsomhed eller at spise for at dulme følelser.

  • At man til et enkelt måltid spiser sig overmæt eller spiser mere, end man synes, man burde gøre. 

Typiske symptomer kan være:

 

  • Spisning af meget store mængder mad uden at være sulten

  • Spiser ind til ubehagelig mæthed

  • Følelse af kontroltab i forbindelse med spisning

  • At man spiser i et forsøg på at dulme følelser, f.eks. ensomhed, kedsomhed, rastløshed, at være ked af det, stresset, angst osv.

  • Følelsen af skyld, skam eller dårlig samvittighed efter at have overspist.

Det kan være svært at skelne imellem, hvornår der er tale om forstyrret spisning, og hvornår der er tale om en decideret spiseforstyrrelse.

 

Dog kan det være en hjælp at tage udgangspunkt i den norske psykiater Finn Skårderuds definition:

 

"Når tanker og adfærd i forhold til mad og vægt begynder at begrænse livsudfoldelsen og forringe livskvaliteten, så er der tale om en spiseforstyrrelse". 

 

Ved forstyrret spisning fylder mad, krop og vægt mere, end hvad der er hensigtsmæssigt for en, og man vil have tendens til følelsesmæssig spisning, restriktiv spisning og have svært ved at stå for fristelser.

 

Uanset om du har en spiseforstyrrelse, eller det mest kan beskrives som forstyrret spisning, er du velkommen til at kontakte mig, så vi sammen kan afklare, om jeg kan hjælpe dig med din situation. 

Det kan være svært at svare på generelt, da det er meget individuelt, hvad der virker på den enkelte. Dog er det meget væsentligt at tage udgangspunkt i årsagerne.

I et forløb hos mig har vi først og fremmest fokus på at afklare årsager.

Vi undersøger, hvad der kan have igangsat overspisningerne, og hvordan dette kan undgås i forskellige situationer.

Derudover bruger jeg som OverspisningsCoach alle mine faglige redskaber til både at forebygge overspisninger og til at håndtere dem undervejs og efter en overspisning.

I offentligt regi er der desværre ikke mange muligheder for behandling. Det vil primært være, hvis man lider af en relativt svær grad af Binge Eating Disorder (BED), at man kan få hjælp i det offentlige.

 

Heldigvis er der også en del hjælp at hente i det private regi, hvor mange (ligesom mig selv) har engageret sig og dygtiggjort sig en masse for netop at tilbyde den hjælp til overspisning, som det offentlige mangler.

En OverspisningsCoach er uddannet ved Madro Instituttet stiftet af Morten Elsøe og Anne Gaardmand.

For at starte på denne uddannelse kræver det, at man også har taget VaneCoach-uddannelsen på Madro Instituttet, hvor man får en stor viden om, hvordan man hjælper mennesker med at ændre vaner, og hvad der skal til for at få succes med at opbygge en ny vane.

En OverspisningsCoach er altså derfor altid uddannet både VaneCoach og OverspisningsCoach.

Derudover kan man have mange forskellige uddannelsesmæssige baggrunde. Det kan f.eks. være gennem uddannelse til diætist, personlig træner eller kostvejleder.

Jeg har selv en uddannelse til kostvejleder og har desuden en baggrund som socialrådgiver og cand.soc. i socialt arbejde fra Aalborg Universitet. 

Desuden er jeg i gang med en uddannelse, som Metakognitiv Psykoterapeut, og jeg anvender naturligvis også redskaber, som jeg lærer undervejs gennem denne uddannelse.

 

Læs mere her

Er OverspisningsCoaching noget for mig?

Er du nysgerrig på, hvad et mere normalt forhold til mad uden madstress, forbud, restriktioner, følelsesmæssig spisning vil kunne give dig, kan du trykke på knappen herunder, og vi kan tage en mere uddybende og uforpligtende snak om dette.

Læs også og få mere viden

Få hjælpen og redskaberne til at ændre dine vaner

Hvad koster det at få hjælp af en OverspisningCoach?

Lær en effektiv håndtering af dine tanker