Madstress

Fra madstress til madro

Picture of Skrevet af Rikke Madsen

Skrevet af Rikke Madsen

Vane- og overspisningscoach i Odense

Har du en oplevelse af, at tanker om mad fylder rigtig meget i dit hoved? Eller oplever du en forvirring over, hvad der er rigtigt at spise, og hvad du bestemt ikke burde spise? Måske har du også indimellem haft følelsen af, at du får dårlig samvittighed, når du ”falder i” og kommer til at spise noget, som du ikke synes, du burde spise. Disse oplevelser kan være tegn på det, der kan betegnes som madstress. På denne side kan du læse mere om, hvordan madstress kan opleves. Du kan også læse om, hvordan jeg som VaneCoach kan hjælpe dig fra madstress og til madro, altså til at få et mere afbalanceret forhold til mad.

Indholdsfortegnelse

Hvordan madstress kan opleves

Vi bliver bombarderet med informationer om kost, og det kan helt forståeligt være rigtig svært at navigere rundt i, og man kan ende med en følelse af madstress. Særligt hvis du har et ønske om at opnå et vægttab eller er bange for at tage på i vægt. Alle disse informationer samt ønsket om vægttab kan føre til, at du bliver så bange for at tage på, at du opstiller en masse regler omkring mad og spisning. Regler som stort set er umulige at overholde i længden, når fristelserne bliver for store, når energien slipper op eller du har en dårlig dag.

Når du giver slip mister du kontrollen

Når du så først ”giver slip” og giver sig selv lov til at spise det, du ellers har forsøgt at holde dig fra, kan det føre til overspisning. Først kommer tanker som ”nu er jeg jo i gang, så nu kan jeg lige så godt fortsætte” eller ”nu er jeg faldet i, så kan det også være lige meget”, og du ender med at få spist en meget større mængde mad, end du egentlig ønskede.

Derefter kommer så den dårlige samvittighed, og du lover dig selv, at du i morgen overholder reglerne igen og løber en ekstra lang tur. Derfra fortsætter den enormt anstrengende kamp for at overholde reglerne og at undgå at ”falde i” samtidig med, at flere og flere regler kommer til undervejs, og som kræver yderligere energi at efterleve.

Madstress

Hvordan VaneCoaching støtter dig fra madstress til madro

Vejen ud af madstress og til madro kan virke angstprovokerende, da man netop holder fast i reglerne af frygt for at tage på og i håb om at opnå et vægttab. Problemet med det er bare, at du bruger alt for meget energi på at fastholde disse regler. Energi som kunne bruges på de ting, som giver dig mere glæde i dit liv.

Som VaneCoach kan jeg støtte dig i den proces fra madstress til madro. I den proces skal vi sammen arbejde med at give slip på de tanker og overbevisninger, som fastholder dig i det mønster, som madstress har medført. Det kan blandt andet være at give slip på de forbud, du har at slippe sort/hvid tænkningen omkring fødevarer og at have fokus på, hvordan du opnår mere nydelse omkring det at spise. Når du lærer at tackle disse ting, vil du opnå færre overspisninger, mere nydelse omkring mad og frihed til at spise de ting, du nyder – helt uden dårlig samvittighed.   

Læs også

Vil du være med til at teste mit nye Madro gruppeforløb?

Du får:
• 6 gruppesessioner (1,5-2 timers varighed)
• Konkrete og brugbare redskaber til anvendelse både undervejs og efter forløbets afslutning
• Mulighed for at dele erfaringer og oplevelser med andre med lignende udfordringer

Gruppeforløbet er for dig, der:
• Har et ønske om at opnå mere ro omkring mad og vægt
• Oplever at tanker om mad, vægt og krop fylder for meget
• Gerne vil lære at håndtere tanker og følelser med andet end mad
• Svinger mellem kure og overspisninger og gerne vil ud af dette mønster
• Gerne vil lære at spise efter sult, mæthed og nydelse

Hele forløbet får du nu til en intropris på DKK 2500 (Normalpris min. DKK 7200)